Instalace sedátka je velmi snadná a zvládne ji i amatér. Sedátko Q-7700 je určeno jako pro závěsné, tak i klasické toalety. Rozměrově odpovídá většině v České republice používaných mís:

montazmontaz2

Změřte si rozměry na Vaší míse. Hodnota A je rozteč montážních šroubů pro sedátko a musí být v rozmezí 140-200mm. Hodnota B je vzdálenost středu montážních šroubů od stěny či splachovací nádržky. Pokud má WC mísa tvarové výstupky (mívají často závěsné mísy), pak hodnotu B měřte nikoliv ke až zdi/nádržce, ale k místu, kde končí hladký povrch mísy a začínají výstupky (viz obrázek vpravo - místo s výstupkem označené červeným vykřičníkem). Aby šel bidet nainstalovat, potřebujete hodnotu B minimálně 60mm.

Hodnota C je vzdálenost mezi středem montážních otvorů a přední hranou mísy. Pro bidet Q-7700 je třeba, aby tato hodnota byla v rozmezí 420-440mm. Zároveň je třeba, aby součet B+C byl cca 500mm, protože taková je délka bidetu bez víka.

 

Dále budete potřebovat230V zásuvku v dosahu (přívodní kabel je cca 1,7m dlouhý) a přístup k přívodu vody do splachovací nádržky (rozdvojka typu T počítá s půlcoulovými rozvody). Vše potřebné pro instalaci je součástí balení. Můžete začít:

 

1. Zkontrolujte, zda máte k dispozici všechny součástky, které jsou v balení:

yb-770-obsah-baleni

2. Z mísy sundejte původní sedátko.

3. Vyndejte bidet Q-7700 z krabice. Na pravém boku poblíž vývodu elektrického kabelu najdete pojistku (tlačítko). To stiskněte a uvolněte z bidetu základní desku.

4. Dle následujícího obrázku na otvory pro šrouby položte základní desku gumovými podložkami dolů, na ni kovové kolejničky a do nich šrouby, jak je naznačeno na obrázku. Matky lehounce přitáhněte, aby se základní deskou dalo hýbat

yb-770-instalace

5. Sedátko nasuňte do držáku tak, jak je naznačeno na obrázku. Ve chvíli, kdy uslyšíte cvaknutí, by sedátko mělo být pevně přichyceno:

Nasouvání sedátka na držák

6. V tuto chvíli máte možnost upravovat polohu sedátka tak, aby vyhovovalo vašim potřebám a rozměrům vaší mísy. Pohyb základní desky je velmi flexibilní - 14-20cm do šířky a 4cm do délky:

instalace

7. Až vhodnou polohu najdete, bidet opět sundejte (po stisknutí boční pojistky), na šrouby nasaďte gumové kloboučky a matky. Ty dotáhněte klíčem. Bidet nasaďte a zaaretujte.

8. Zavřete přívod vody ke splachovací nádržce. Na kohout připojte T-rozdvojku. Na jeden vývod této rozdvojky připojte splachovací nádržku, druhý vývod bude přivádět vodu do sedátka pomocí tenké pružné hadičky, viz obrázek. Na její konec přijde vodní filtr, na který nasadíte přiložené spojky. Vodní filtr zapojte na vstup bidetu. Nemáte-li na filtr dost místa, můžete bílou hadičku rozpůlit, část dát mezi filtr a T-rozdvojku a druhou část mezi filtr a bidet, viz obrázek:

yb-770-vodoinstalace

 

9. Opět otevřete přívod vody a ujistetě se, že je vše dobře utaženo a nikde neuniká voda. Zapojte přívodní elektrický kabel do zásuvky. Sedátko by mělo být plně funkční - po zapnutí by měly všechny stavové diody probliknout. Nezapomeňte, že omývání ani sušení nefunguje, pokud je sedátko prázdné. Máte-li přesto pocit, sedátko nefunguje, jak by mělo, v návodu najdete popis nejčastějších problémů a jejich příčin.